Browar Maryensztadt

Czy masz ukończone 18 lat?

Tak Nie

PIWA & FOODPAIRING

 

FREEKY APA 

STYL PIWA: ALKOHOL FREE APA

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: PONIŻEJ 0,5% 

Piwo bezalkoholowe w stylu American Pale Ale. W aromacie dominują nuty cytrusowe, żywiczne i owoców tropikalnych, pochodzące od amerykańskich odmian chmieli. W smaku delikatna słodycz, podkreślona czystą goryczką. 

POLECANE DO: wołowina, drób, wędzone ryby                                                          

FREEKY SOUR MARAKUJA 

STYL PIWA:  ALCOHOL FREE SOUR FRUIT ALE 

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: poniżej 0,5% 

Bezalkoholowe Sour Ale z dodatkiem słodko-kwaśnej marakui. W aromacie dominują owoce tropikalne. W smaku kwaśne, orzeźwiające o niskiej goryczce.

POLECANE DO: sałaty, drób, makarony, desery

FRASZKA - PILS 

PIWO DOSTĘPNE TYLKO LOKALNIE (W ZWOLENIU I OKOLICACH) 

STYL PIWA: PILS

PLATO: 13

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 4,8% 

Piwo jasne, dolnej fermentacji , warzone lokalnie w Zwoleniu. To połączenie wysokiej jakości słodów pilzneńskich i szlachetnych odmian chmielu.  Łagodne i orzeźwiające z wyraźnie zaznaczoną goryczką.

POLECANE DO: 

ryby, słone przekąski, grillowane potrawy 

MARYENSZTADT KLASYCZNIE - GRODZISZ

STYL PIWA: W stylu grodziskie

PLATO: 7,7

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 3%

CHMIEL: Marynka

Piwo inspirowane stylem Grodziskie, jedynym całkowicie polskim stylem, produkowanym w Wielkopolsce, którego tradycje sięgają najprawdopodobniej czasu średniowiecza. Klasyczne, lekkie, mocno musujące piwo na bazie słodu pszenicznego, wędzonego dębem.

MARYENSZTADT KLASYCZNIE - CZESKA DESITKA

STYL PIWA: Pils

PLATO: 10

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 4,1%obj.

CHMIELE: Iunga, Marynka, Lubelski

Inspiracja czeską klasyką. Lekkie, stołowe piwo idealnie nadające się do niemal każdego dania ale również doskonale gaszące pragnienie.

MARYENSZTADT KLASYCZNIE GERMAN PILS 

STYL PIWA: German Pils 

PLATO: 13

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 4,5%obj. 

Rześkie, wytrawne piwo w stylu German Pils. Słodowy charakter uzupełnia wyraźna, czysta goryczka, pochodząca od niemieckich odmian chmielu.  Cechuje je jasnozłota barwa i piękna kremowa piana.  

POLECANE DO: grillowane potrawy, ryby, drób, sałaty

MARYENSZTADT KLASYCZNIE - BAWARSKA PSZENICA

STYL PIWA: WEIZEN

PLATO: 13

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 4,2%obj.

CHMIEL: Marynka

Niemiecki klasyk, bananowo-goździkowe piwo pszeniczne, o dużej, gęstej pianie

MARYENSZTADT KLASYCZNIE - APA

STYL PIWA: American Pale Ale

PLATO: 12

ALCOHOL: 4,6%

CHMIELE: Cascade, Iunga, Mosaic

American Pale Ale, piwo o wyraźnie chmielowym aromacie. Dominują tu również aromaty żywiczne, sosnowe, cytrusowe, owocowe, które sprawiają, że te pochodzące od słodu są prawie niewyczuwalne. W smaku czuć delikatną słodowość, podkreśloną mocną, czystą goryczką.

MARYENSZTADT KLASYCZNIE - PORTER BAŁTYCKI 

STYL PIWA: PORTER BAŁTYCKI 

PLATO: 22

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 8,7% obj.

PORTER BAŁTYCKI CZYLI PIWOWARSKI SKARB POLSKI. CIEMNE, TREŚCIWE PIWO GDZIE SŁODOWĄ SŁODYCZ UZUPEŁNIAJĄ AROMATY SUSZONYCH OWOCÓW I CZEKOLADY

POLECANE DO: Czekolada, wołowina

 

MARYENSZTADT KLASYCZNIE - JASNY LAGER - BEZGLUTENOWE 

STYL PIWA: JASNY LAGER - BEZGLUTENOWE 

PLATO: 13

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 4,8% 

 Piwo idealne dla fanów klasyki. Bezglutenowy klasyczny Lager. W smaku dominuje słodowość i wyraźna goryczka pochodząca od szlachetnych odmian chmielu.

POLECANE DO: 

grillowane potrawy, delikatne mięsa, sałaty  

 

MARYENSZTADT KLASYCZNIE - SESYJNE APA - BEZGLUTENOWE 

STYL PIWA: SESYJNE APA - BEZGLUTENOWE 

PLATO: 11

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 4,1% 

Wolne od Glutenu, bezpieczne dla osób z celiakią i idealne dla osób na diecie bezglutenowej. Jasne, delikatne piwo w stylu APA. Niesamowicie orzeźwia i gasi pragnienie. Lekkie o umiarkowanej goryczce.  Aromat cytrusowy zawdzięczamy amerykańskim odmianom chmielu. 

POLECANE DO: 

grillowane potrawy, delikatne mięsa, sałaty

MARYENSZTADT KLASYCZNIE - OWASIANY STOUT - BEZGLUTENOWE 

STYL PIWA: Oat Stout 

PLATO: 13

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 4,5% obj. 

Piwo bezglutenowe w stylu owsiany stout. Ciemne, o umiarkowanej zawartości alkoholu. Aromat kawy i mlecznej czekolady, pochodzący od palonych słodów, uzupełniony o nuty karmelu i laskowego orzecha.  W smaku słodowa słodycz ze średnią goryczką.

POLECANE DO: 

gulasz, pieczone mięsa, desery 

 

WILD & FUNKY - AMERICAN SOUR BRETT ALE 

STYL PIWA: AMERICAN SOUR BRETT ALE 

PLATO: 17,72

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 7,82% OBJ.

W aromacie odnajdziemy złożoną kompozycję nut zapachowych pochodzących od belgijskich dzikich drożdży oraz cytrusy pochodzące od amerykańskiego chmielu Simcoe. Dominują tu dojrzałe, pestkowe owoce, morele, delikatne nuty funky, idealnie współgrające z żywiczną wonią pochodzącą od chmielu. W smaku odnajdziemy zdecydowanie więcej dzikości, wyraźne akcenty skórzane, funky i ziemiste, które łączą się z dojrzałymi owocami. Podwyższona kwaśność, doskonale przełamuje ciężkość dojrzałych owoców i nadaje orzeźwienia.

WILD & FUNKY - STRAIGHT LAMBIC 

STYL PIWA: STRAIGHT LAMBIC 

PLATO: 15,3

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 6,61% 

To klasyka z lokalnym akcentem, bowiem do jego produkcji użyliśmy drożdży własnej propagacji, namnażanych w naszym laboratorium, którym możemy cieszyć się od jakiegoś czasu. Intensywną woń siana, derki i ziemi przełamują akcenty kwaśnych owoców cytrusowych. W smaku charakterystyczne dla stylu siano i derka, zharmonizowane z owocowością. Obok kwaśnych owoców cytrusowych odnajdziemy, kwaśne jabłka oraz rabarbar.

WILD & FUNKY - FLANDERS RED ALE  

STYL PIWA: FLANDERS RED ALE 

PLATO: 12

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 5,6% 

Fermentowane w beczce po czerwonym winie od 10/05/2019

Flamandzkie czerwone piwo, poddawane fermentacji spontanicznej. Fermentowane w beczce po czerwonym winie przez 8 miesięcy.  W aromacie dominują owoce: śliwka, wiśnia, porzeczki. W smaku kwaskowate o niskiej goryczce.

ZŁOTY MEDAL W KONKURSIE INTERNATIONAL BEER CHALLENGE 2020, W KATEGORII: SPECIALITY BEER

WILD & FUNKY - BRETT ALE 

STYL PIWA: BRETT ALE

PLATO: 18

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 9,5% 

Fermentowane w beczce po białym winie od 30.04.2018

Dominują tu aromaty charakterystyczne dla pracy dzikich drożdży – końskiej derki, skórzane, stajenne, ziemiste, które uzupełniają estry owocowe

SOURTIME - STRAWBERRY BERLINER WEISSE 

STYL PIWA: SOUR FRUIT BERLINER WEISSE 

PLATO: 9

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 3,1% obj.

CHMIEL: Marynka

To nasza interpretacja klasycznego niemieckiego piwa pszenicznego.  W smaku  intensywnie kwaśne, lekkie i orzeźwiające. Dodatek truskawek podkręca naturalną kwaśność i determinuje jego aromat.

POLECANE DO: ryby, owoce morza, drób, sery, desery
 

SOURTIME Agrest

STYL PIWA: Sour Fruit Ale – agrest                                                                                
PLATO:                                                                                                                             
ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:
3,5% obj.

CHMIEL: Citra

Sourtime z dodatkiem polskiego agrestu to bardzo lekkie, orzeźwiające piwo, zakwaszone bakteriami lactobacillus. Kwaśny smak podkręca agrest, a charakteru dodaje chmiel Citra.
 

POLECANE DO: 

 Sery, owoce morza, desery

SOURTIME - czarna porzeczka

STYL PIWA: SOUR FRUIT ALE

PLATO: 11

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 4,5% obj. 

Lekkie piwo w stylu sour ale z dodatkiem czarnej porzeczki. Kwaśne, orzeźwiające, owocowe. Smaki i aromaty porzeczki zostały delikatnie podkręcone nutami pochodzącymi od belgijskich drożdży

POLECANE DO: 

 Sery, owoce morza, desery

SREBRNY MEDAL W KONKURSIE INTERNATIONAL BEER CHALLENGE 2017, W KATEGORII: FLAVOURED BEER

Sourtime Mango Imperial IPA

STYL PIWA: Sour Fruit Imperial IPA

PLATO: 18

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 8,5%

CHMIELE: Citra, Amarillo, Iunga

Kwaśne, owocowe, zrównoważone z delikatnie zaznaczoną czystą goryczką piwo. Mango dodaje świeżości i soczystości do i tak już ciekawego połączenia kwaśnego IPA.

POLECANE DO: Sałaty, delikatne mięsa, ryby

SREBRNY MEDAL W KONKURSIE INTERNATIONAL BEER CHALLENGE 2018; W KATEGORII SPECIALITY BEER 

ZŁOTY MEDAL W KATEGORII PIWNE SPECJALNOŚCI W KONKURSIE PIW RZEMIEŚLNICZYCH 2018

SOURTIME RASPBERRY SOUR IMPERIAL IPA 

STYL PIWA: SOUR FRUIT IMPERIAL IPA 

PLATO: 18

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 8,5% 

CHMIELE: Citra, Amarillo, Iunga

Piwo w stylu Sour Fruit Imperial IPA z dodatkiem puree z polskich malin. Kwaśne, treściwe, niesamowicie pijalne  z delikatną, czystą goryczką. Aromat zdominowany przez słodkie maliny, które idealnie uzupełniają kwaśne IPA.

POLECANE DO: sałaty, delikatne mięsa, ryby, desery

SOURTIME SOUR BOMB! - CALAMANSI, LIMONKA, MARAKUJA 

STYL PIWA: IMPERIAL SOUR FUIT ALE 

PLATO: 16 

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 6% obj. 

Obłędnie kawśne za sprawą dodatku owoców : calamansi, limonki i marakui, jednocześnie bardzo orzeźwiające i niesamowicie pijalne. W aromacie dominuje kwaśna limonka i marakuja. Idealne dla fanów kwaśnych smaków, na ciepłe, letnie dni. 

POLECANE DO: 

ryby, owoce morza, sery, owocowe desery 

SOUR BOMB – PINK GUAVA/ RHUBARB/LEMON 

STYL PIWA: Imperial Sour Fruit ALE 

PLATO: 16 

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 6% 

Piwo w styu Imperial Sour Fruit Ale z dodatkiem różowej guawy, rabarbaru i cytryny. Intensywnie kwaśne, za sprawą użytych owoców i rabarbaru, orzeźwiające i soczyste. Słodko – kwasny aromat dojrzałych owoców tropikalnych i cytrusów podkręcają kwaśne nuty polskiego rabarbaru.

POLECANE DO: 

ryby, owoce morza, sery, owocowe desery 

ZŁOTY MEDAL W KONKURSIE GREATER POLAND 2021, W KATEGORII FRUIT SOUR ALE

SOUR BOMB – GRAVIOLA/ ORANGE/ LEMON 

STYL PIWA: Imperial Sour Fruit ALE 

PLATO: 16 

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 6%obj. 

Piwo w styu Imperial Sour Fruit Ale z pomarańczą, limonką i owocem Guanabana, spotykanym również pod nazwą Graviola lub Flaszowiec Miękkociernisty. Dominuje tu piękny aromat owoców tropikalnych i dojrzałej pomarańczy. W smaku kwaśny i orzeźwiający.

POLECANE DO: 

ryby, owoce morza, sery, owocowe desery  

 

 

BONBON - ORANGE/ GRAPEFRUIT/ COCONUT 

STYL PIWA: Pastry Sour Imperail Fruit ALE 

PLATO: 18

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 7% obj. 

Piwo w stylu Pastry Sour Fruit ALE. Połączenie dojrzałych cytrusów z delikatnym aromatem kokosa. W smaku dominuje słodycz uzupełniona orzeźwiającym smakiem grejpfruta i pomarańczy.

POLECANE DO: 

desery 

BONBON - MANGO/ APRICOT/ NECTARINE / VANILLA 

STYL PIWA: Pastry Sour Imperail Fruit ALE

PLATO: 18

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 7% obj. 

Słodko-kwaśne piwo z dodatkiem słodkiego mango, moreli i nektarynki oraz aromatycznej wanilii, która nadaje piwu jeszcze słodszego charakteru i uzupełnia owocowy  aromat.

POLECANE DO: 

desery 

BONBON - MANDARIN / LICORICE

STYL PIWA: Pastry Sour Imperail Fruit ALE

PLATO: 20

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 8,5% obj. 

Trzecia odsłona serii słodko-kwaśnych Bonbon. Do imperialnej wersji kwaśnego IPA, dodaliśmy naturalnego soku ze słodkiej mandarynki i lukrecji, co nadało piwu aromatu dojrzałych cytrusów i subtelnych anyżowych nut. W smaku dominuje słodycz z przyjemną goryczką na finiszu.

POLECANE DO: 

desery 

SOURTIME -PASTRY SOUR IPA JEŻYNA I WIŚNIA 

STYL PIWA: PASTRY SOUR FRUIT IPA

PLATO:18 

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 6,8% 

Pastry Sour IPA  z dodatkiem polskiej jeżyny i wiśni.  Wyraziste połączenie słodko-kwaśnych smaków. Kwaśność, którą potęgują  przecierane owoce jeżyny kontruje słodycz pochodząca od laktozy i słodkich wiśni. W aromacie dominują nuty czerwonych owoców. W odczuciu gładkie, o pięknej rubinowej barwie i niskiej goryczce.

POLECANE DO: ryby, sery, desery 

SOURTIME - PASTRY SOUR IPA MANGO I BRZOSKWINIA 

STYL PIWA: PASTRY SOUR FRUIT IPA 

PLATO: 18 

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 6,8% 

Słodko kwaśna wersja Sourtime z dodatkiem przecieru z mango i brzoskwiń. W aromacie dominują owoce, w smaku słodycz przełamana kwaśnością i umiarkowaną goryczką.

POLECANE DO: sałaty, delikatne mięsa, ryby 

JOYRIDE - PASTRY STOUT Z BEZĄ 

KOOPERACJA Z BROWAREM YOHOHO BREWERY - NOWOSYBIRSK, ROSJA

STYL PIWA: PASTRY STOUT Z BEZĄ 

PLATO: 28 

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 11% 

Piwo uwarzone w kooperacji z rosyjskim browarem Yohoho z Nowosybirska. Pastry Stout z dodatkiem bezy z lokalnej zwoleńskiej cukierni. Aksamitne, treściwe i słodkie, w aromacie dominuje mieszanka gorzkiej czekolady i kawy.

NEVERMIND VOL. 6 - DDH IMPERIAL HAZY IPA 

STYL PIWA: DOUBLE DRY HOPPED IMPERIAL HAZY IPA 

PLATO: 18 

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 7,6% 

CHMIELE: Nelson Sauvin, Galaxy, Mosaic 

Solidnie chmielone odmianami Nelson Sauvin, Galaxy I Mosaic Hazy IPA. Dzięki podwójnemu chmieleniu na zimno, piwo ma intensywny aromat dojrzałych pestkowych owoców, cytrusów i owoców tropikalnych. Charakteryzuje je piękny słoneczny kolor. Treściwe za sprawą solidnej bazy słodowej, o umiarkowanej goryczce.

POLECANE DO: pieczone mięsa, potrawy ostre, drób 

SREBRNY MEDAL W KONKURSIE INTERNATIONAL BEER CHALLENGE 2020, W KATEGORII: ALES

ZŁOTY MEDAL W KONKURSIE INTERNETIONAL BEER CHALLENGE 2020, W KATEGORII DESIGN INDIVIDUAL PRODUCT 

BRĄZOWY MEDAL W KONKURSIE GREATER POLAND 2021,  W KATEGORII DESIGN - PUSZKA

NEVERMIND VOL.7 - DDH NEW ZEALAND HAZY IMPERIAL IPA 

STYL: DOUBLE DRY HOPPED NEW ZEALAND HAZY IMPERIAL IPA 

PLATO: 18 

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 7,8% 

CHMIELE: Nelson Sauvin, Kohatu, Pacifica, Citra

Hazy Imperial IPA, podwójnie chmielone nowozelandzkimi odmianami Nelson Sauvin, Kohatu i Pacifica, które nadają piwu bogatego aromatu słodkich owoców tropikalnych, białych winogron, nut kwiatowych i żywicznych, zaś cytrusowego charakteru dodaje chmiel Citra. Treściwe, soczyste i orzeźwiające z wytrawnym finiszem.

POLECANE DO: wołowina, jagnięcina, drób 

NEVERMIND vol.8 - DDH HAZY IMPERIAL IPA 

STYL PIWA: DOUBLE DRY HOPPED HAZY IMPERIAL IPA 

PLATO: 18 

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 7,8% 

CHMIELE: Azzaca, Citra, Sultana 

Podwójnie chmielona na zimno, mętna, imperialna wersja IPA. Treściwe, gładkie o umiarkowanej goryczce. Amerykańskie odmiany chmielu: Azzaca,Cutra i Sultana nadają piwu potężny aromat dojrzałego mango, ananasa  i świeżych owoców cytrusowych.

POLECANE DO: 

pieczone mięsa, sałaty

NEVERMIND VOL. 9 - DDH IMPERIAL HAZY IPA 

STYL PIWA: DOUBLE DRY HOPPED IMPERIAL HAZY IPA 

PLATO: 20

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 8,5% 

CHMIELE: Lotus, Citra  

Dziewiąta odsłona serii Nevermind to treściwa i mętna wersja IPA, podwójnie chmielona amerykańskimi odmianami Lotus i Citra. W aromacie dominują owoce cytrusowe i tropikalne, podkręcone nutą wanilii i kandyzowanych winogron, pochodzących od chmielu Lotus. Soczyste z umiarkowaną goryczką.

POLECANE DO: pieczone mięsa, sałaty 

NEVERMIND VOL. 10 - DDH HAZY APA 

STYL PIWA: DOUBLE DRY HOPPED  HAZY APA 

PLATO: 13

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 4,9% 

CHMIELE: Idaho-7, Citra, Trident, Lemon Drop

Nevermind vol.10 – podwójnie chmielone na zimno Hazy IPA w nieco lżejszej odsłonie, niż poprzednie piwa z tej serii. Niesamowicie orzeźwiające z bardzo przyjemną goryczką na finiszu.  Idealne na coraz cieplejsze dni. Soczyste o aromacie owoców tropikalnych i cytrusowych, który nadają amerykańskie chmiele.

POLECANE DO:

pieczone mięsa, sałaty 

NEVERMIND vol.11 - DDH HAZY IMPERIAL IPA 

STYL PIWA: Double Dry Hooped Imperial IPA 

PLATO: 18

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 6,5% 

CHMIELE: Nelson Sauvin, Citra, Galaxy i  Sabro

Imperialna wersja soczystego i mętnego IPA. Dzięki podwójnemu chmieleniu na zimno odmianami Nelson Sauvin, Citra, Galaxy i  Sabro, piwo zyskało złożony profil aromatyczny. Odnajdziemy tu nuty białych owoców, owoców tropikalnych i cytrusowych. Całość dopełnia umiarkowana goryczka.

POLECANE DO: pieczone mięsa, sałaty 

NEVERMIND vol.12 - DDH HAZY IMPERIAL IPA 

STYL PIWA: Double Dry Hooped Imperial IPA 

PLATO: 18

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 6% 

CHMIELE: Enigma, Vic. Secret, Nelson  Sauvin, Galaxy, Citra

Imperialne Hazy IPA, podwójnie chmielone na zimno kompozycją chmieli z Australii, Nowej Zelandii i USA. Piwo o złożony aromacie owoców tropikalnych, cytrusowych, żywicznych uzupełnione o nuty leśnych owoców. Treściwe i soczyste z umiarkowaną goryczką.

POLECANE DO: pieczone mięsa, sałaty 

TAKE ME OUT - HAZY IPA 

PLATO: 16 

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 6% 

CHMIELE: Citra, Mosaic, Eureka 

Soczyste i orzeźwiające Hazy IPA, z czystą przyjemną goryczką na finiszu. Chmielone na zimno amerykańskimi odmianami Citra, Mosaic i Eureka, co nadaje piwu intensywny, złożony aromat świeżych owoców cytrusowych, dojrzałych tropikalnych owoców i nut żywicznych.

POLECANE DO: 

Pieczone mięsa, sałaty 

BY THE WAY - HAZY APA 

STYL PIWA: HAZY APA 

PLATO: 13

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 4,9% 

Hazy APA chmielona na zimno amerykańskimi odmianami Citra, Mosaic, Simcoe i Azacca, które nadają aromatów dojrzałych białych owoców, cytrusów i owoców tropikalnych. Orzeźwiające, soczyste, z czystą goryczką na finiszu.

POLECANE DO: 

burgery, jagnięcina, sałaty

MYSTERIOUS IPA

STYL PIWA: New England IPA


PLATO 15 


ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 6,5% obj.

 

CHMIEL: Eldorado, Mosaic, Citra


Piwo w stylu New England IPA, mętna, soczysta, owocowa wersja klasycznego IPA. Chmiele zostały dodane pod koniec gotowania, a także na zimno, czego efektem jest umiarkowana goryczka i mnóstwo aromatów pochodzących od amerykańskich chmieli.


POLECANE DO:

jagnięcina, owocowe desery

THE ROOTS - WEST COAST IPA 

STYL PIWA: West Coast IPA 

PLATO: 16

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 6% obj. 

Chmiel: HBC 692, Ctra, Azacca i Chinook.

The Roots to nowa seria piw,  w której wracamy do klasyki IPA.  Jako pierwsze z serii prezentujemy West Coast IPA, idealne dla miłośników solidnej goryczki. Wytrawne w smaku, w aromacie pierwsze skrzypce grają nuty cytrusowe, żywiczne i owoców tropikalnych, pochodzące od amerykańskich odmian

POLECANE DO: 

pieczone mięsa, potrawy ostre 

THE ROOTS - WEST COAST IPA 

STYL PIWA: West Coast IPA 

PLATO: 16

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 6% obj. 

Chmiel: Citra, Idaho7, Talus, Azzaca, Amarillo, Cascade, Centenial.

Kolejna odsłona serii piw, w której wracamy do klasyki IPA. Połączenie solidnej goryczki i aromatów pochodzących od amerykańskich odmian chmielu: Citra, Idaho7, Talus, Azzaca, Amarillo, Cascade i Centenial, które nadają piwu intensywny aromat owoców cytrusowych, tropikalnych oraz kwiatowe i żywiczne nuty. W smaku wytrawne, orzeźwiające z mocną lecz przyjemną goryczką na finiszu. 

POLECANE DO: 

potrawy ostre, burgery

NEW BLACK - RYE OAT ORANGE STOUT 

STYL PIWA: RYE OAT ORANGE STOUT 

PLATO: 16

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 5,8% obj.

CHMIEL: Marynka

Stout ze znacznym udziałem słodu żytniego i owsianego. Piwo ciemne, kremowe, gładkie gdzie aromat kawy i czekolady pochodzący od palonych słodów, podkręca  dodatek pomarańczy, który nadaje świeżości oraz kontruje słodycz.

POLECANE DO: czekolada, lody, gulasz, wędzone wędliny

NEW BLACK - CHOCOLATE HAZELNUT OAT STOUT 

STYL PIWA: CHOCOLATE HAZELNUT OAT STOUT 

PLATO: 16 

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 6,6% 

Czekoladowo – orzechowa wersja owsianego Stoutu. Piwo ciemne, wytrawne, o kremowej strukturze. Dominuje tu aromat czekolady i orzechów laskowych.

POLECANE DO: sery, desery 

DARKNESS MY FRIEND - WILD SWEET STOUT RIOJA BARREL AGED 

STYL PIWA: Wild sweet stout barrel aged 

PLATO: 16 

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 8,1% 

Sweet Stout leżakowany od lipca 2018 roku w beczce po hiszpańskim czerwonym winie Rioja. Słodki smak piwa, uzupełniają wyraźne nuty „funky”, pochodzące od dzikich drożdży brettanomyces. Gładkie o średnim wysyceniu i niskiej goryczce.

POLECANE DO: SUSZONA WOŁOWINA, SERY 

DARKNESS MY FRIEND - DDH IMPERIAL BLACK IPA 

STYL PIWA: DOUBLE DRY HOPPED IMPERIAL BLACK IPA 

PLATO: 18

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 7,5% 

CHMIELE: Mosaic, Simcoe, Amarillo, Citra. 

Podwójnie chmielone na zimno Imperial Black IPA. Piwo o ciemnej barwie, w smaku wytrawne z wyraźną goryczką. W aromacie zaś dominują cytrusy oraz nuty żywiczne, pochodzące od amerykańskich odmian chmielu: Mosaic, Simcoe, Amarillo, Citra. 

POLECANE DO: WOŁOWINA, SERY, WĘDZONE WĘDLINY  

DARKNESS MY FRIEND - CHOCOLATE CERRY CREAM STOUT 

STYL PIWA: CHOCOLATE CHERRY CREAM STOUT 

PLATO: 15

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 5,5% 

Czekoladowo-wiśniowa wersja klasycznego stoutu. Gładkie, zbalansowane w smaku, słodycz konturuje przyjemna goryczka pochodząca od palonych słodów. W aromacie dominują nuty czekoladowe, które uzupełnia aromat dojrzałej wiśni.

POLECANE DO: desery, sery 

GWIAZDA PÓŁNOCY

STYL PIWA: Imperial Smoked Plum & Fig Baltic Porter

PLATO: 26

ZAWARTOŚC ALKOHOLU: 10,1%

Imperialny Porter Bałtycki podkręcony słodami wędzonymi, dodatkiem wędzonej śliwki i suszonej figi. Ciemne, złożone, zbalansowane

POLECANE DO: Czekolada, wołowina

 

 ZŁOTY MEDAL W CONCOURS DE LYON 2018, W KATEGORII STOUT/PORTER 

SREBRNY MEDAL W KONKURSIE INTERNETIONAL BEER CHALLENGE 2018, W KATEGORII STOUT/PORTER 

SREBRNY MEDAL W KATEGORII SPECJALNY PORTER BAŁTYCKI W KONKURSIE PIW RZEMIEŚLNICZYCH 2018

BRĄZOWY MEDAL W KATEGORII STRONG SMOKE BEER W KONKURSIE EUROPEAN BEER STAR 2018

PROJEKT 30

Projekt 30 #1

STYL PIWA: Imperialny Porter Bałtycki

PLATO: 29,33

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 10,5% obj.

CHMIEL: Iunga

Imperialny Porter Bałtycki, to pierwsze piwo Projektu 30. Piwo ciemne, treściwe, w smaku czuć wyraźną słodycz, w aromacie zaś dominuje czekolada i suszone owocowe, niesamowicie rozgrzewające. To podwójna moc stylu, określanego piwowarskim skarbem Polski.

BRĄZOWY MEDAL W KONKURSIE BARCELONA BEER CHALLENGE 2017, KATEGORIA: PORTER BAŁTYCKI.

SREBRNY MEDAL  W  KONKURSIE
INTERNATIONAL BEER CHALLENGE 2017, W KATEGORII: DESIGN

 

Projekt 30#2

STYL PIWA: Barley Wine

PLATO: 29,74

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 15,3%obj. 

CHMIEL: Iunga, Simcoe

Ogromna dawka rozgrzewającego alkoholu i intensywnych aromotów suszonych owoców: wiśni i śliwki. W smaku mocno słodowy z wytrawnym finiszem. Leżakowany przez 10 miesięcy. 

ZŁOTY MEDAL W  KONKURSIE
INTERNATIONAL BEER CHALLENGE 2017, W KATEGORII: ALE

SREBRNY MEDAL W  KONKURSIE
INTERNATIONAL BEER CHALLENGE 2017, W KATEGORII: DESIGN

 

Projekt 30 #3

STYL PIWA: Wee Heavy Laphroaig Whisky Barrel Aged

PLATO: 32,2

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 11,63 %

CHMIEL: Iunga

Interpretacja stylu wee heavy w imperialnym wydaniu. Niezwykle złożone piwo leżakowane w beczkach po Laphroaig scotch whisky. Piękna barwa, aromaty torfowe, wyraźnie zaznaczona goryczka skontrowana delikatną słodyczą.

PROJEKT 30#4

STYL PIWA: Buckwheat Russian Imperial Stout Red Wine Barrel Aged 

PLATO: 29,69

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 13,32%

CHMIEL: Iunga 2017

Kolejną odsłoną projektu 30 jest imperialny stout ze znacznym udziałem słodu grycznaego w zasypie, dojrzewający 13 miesięcy w dębowych beczkach po czerwonym winie. Niezwykle intensywny aromat kandyzowanych wiśni i ciemnej czekolady, uzupełniony akcentami szlachetnego alkoholu. Rozgrzewające, o gęstej, oleistej strukturze i zbalansowanej słodyczy. 

 

 

PROJEKT 30 #5 

STYL PIWA: RUSSIAN IMPERIAL STOUT HEAVEN HILL BOURBON BARREL AGED MAPLE SYRUP, COCOA BEANS & VANILLA

PLATO: 29,99

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 11,74% 

RUSSIAN IMPERIAL STOUT O EKSTRAKCIE 29,99 blg, z dodatkiem syropu klonowego, ziaren kakaowca i wanilii. W aromacie dominują intensywne czekoladowe nuty uzupełnione o aromat syropu klonowego i wanilii. Roczne leżakowanie w beczce po Heaven Hill Kentucky Straight Bourbon Whiskey wzbogaciło piwo o aromat wanilii i karmelu. W smaku dominuje przyjemna czekoladowa słodycz z lekką goryczką na finiszu.

 

PROJEKT BARREL AGED

BARREL AGED PROJEKT - CHOCOLATE RYE RIS JACK DANIELS WHISKEY

STYL PIWA: Chocolate Rye Russian Imperial Stout 

PLATO: 25,8

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 11,51%

Czekoladowy żytni Russian Imperial Stout leżakowany przez 8 miesięcy w beczce po Jack Daniels Whiskey

BARREL AGED PROJEKT - BARLEY WINE LAPHROAIG WYISKY

STYL PIWA: Barley Wine

PLATO: 22

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 9,5%

Barley Wine leżakowany przez 8 miesięcy w beczce po Laphroaig Whisky

BARREL AGED PROJEKT - OAT WINE SINGLE MALT WHISKY 

STYL PIWA: OAT WINE SINGLE MALT WHISKY BARREL AGED 

PLATO: 22

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 12,1% obj.

Oat wine leżakowany w beczce po single malt whisky. 
 

BARREL AGED PROJEKT - WHEAT WINE COGNAC 

STYL PIWA: WHEAT WINE COGNAC BARREL AGED

PLATO: 26

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 13,08% 

Wheat Wine leżakowany przez 10 miesięcy w beczce po Cognacu 

 

BARREL AGED PROJEKT - IMPERIAL BALTIC PORTER HEAVEN HILL KENTUCKY STRAIGHT BOURBON WHISKEY 

STYL PIWA: IMPERIAL BALTIC PORTER HEAVEN HILL KENTUCKY STRAIGHT BOURBON WHISKEY BARREL AGED

PLATO: 26 

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 10,7% 

Imperialny Porter Bałtycki leżakowany w beczce po Heaven Hill Kentucky Straight Bourbon przez 11 miesięcy. 

ZŁOTY MEDAL W KONKURSIE INTERNATIONAL BEER CHALLENGE 2020, W KATEGORII: SPECIALITY BEER

SREBRNY MEDAL W KONKURSIE BARCELONA BEER CHALLENGE 2021, W KATEGORII WOOD AGED BEER

BARREL AGED PROJEKT -  Chocolate Oat RIS HEAVEN HILL KENTUCKY STRAIGHT BOURBON WHISKEY & COGNAC 

STYL PIWA: Chocolate Oat RIS Heaven Hill Kentucky Straight Bourbon Whiskey & Cognac Barrel Aged
PLATO: 22,

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 9,5% 


Chocolate Oat RIS leżakowany przez 10 miesięcy w beczce po Heaven Hill Kentucky Straight Bourbon., a następnie w beczce po Cognacu